miércoles, 20 de abril de 2011

La llegenda del Sant Jordi d’Esquerres


Diuen que assolava el territori de Catalunya un monstre ferotge i terrible, que un cop es situà al govern, era l’estrall de les polítiques públiques i els serveis que feien regnar un gran terror entre els seus habitants.

Preocupats per la situació, els habitants van veure com aquest monstre anava retallant dia rere dia els seus serveis públics, provocant un gran terrabastall en l’estat del benestar que fins al moment gaudien.

Amb tot orgull, el monstre anava fent, tot i que les gents alçaven la seva veu en contra de les seves accions, sense èxit. Així, la població veia com havia de sacrificar les seves polítiques públiques que havien estat molt lluitades per tal que el drac estigués distret.

I així, una de les primeres sacrificades fou l’Educació (reducció del 61% de contractació de docents així com 40.000 alumnes afectats per l’aturada de la implantació d’ordinadors portàtils a les aules). D’altres sacrificades van ser les Ajudes de caràcter universal de 638 euros anuals per fill menor de 3 anys o els 745 fins als 6 anys (famílies monoparentals o nombroses) o la supressió del Impost de Successions i Donacions que només afectava a un 6% de la població (les grans fortunes).

Heus aquí que un dia, la sort feu que toqués el torn a la Sanitat, la qual havia arribat a ser una de les més prestigioses de l’Estat espanyol. I així fou com ella va veure com el drac li paralitzava la construcció de 14 hospitals i 44 nous CAPS, entre d’altres accions.

Però mentre la Sanitat patia i la població es manifestava, un jove cavaller anomenat Sant Jordi d’Esquerres es dirigia cap al cau del monstre, muntat sobre un cavall blanc, amb una brillant armadura i amb la millor llança feta de propostes i accions d’esquerres i socialistes per sortir de la crisis amb beneficis per a tota la població i que acabaria amb el monstre.

La Sanitat se’l mirà i l’advertí:
- Fugiu! Fugiu ràpidament d’aquí! Noble cavaller, si us quedeu aquí, apareixerà la bèstia i només us vegi us devorarà.

El jove cavaller li contestà:
- No patiu bona donzella. Si sóc aquí es per què hi he vingut expressament. He vingut per protegir-vos a vós i a alliberar el vostre poble d'aquesta fera.

No va tenir temps ni de dir això, que de cop i volta va sortir la fera, davant l'horror de la Sanitat i el goig del cavaller. Va començar una intensa lluita, fins que el cavaller li va clavar una bona estocada amb la seva llança que va deixar malferida a la terrible bèstia i la matà. De la sang que en brollà, en sorgí ràpidament un roser, amb les roses més vermelles que    les gents hagueren vist mai, roser del que el jove cavaller en tallà una rosa i li oferí a la Sanitat.

Els habitants volien que Sant Jordi d’Esquerres es quedés amb ella per aconseguir un govern que treballés per un Estat de Benestar que donés resposta a tota la població però el cavaller va contestar que havia tingut la necessitat urgent d’anar a combatre el drac ferotge i alliberar a la Sanitat i, amb ella, a tota Catalunya però que no podria ser-hi al govern fins passats quatre anys. Tanmateix va anunciar a la població que aquella batalla guanyada era un gran pas per la seva tornada al govern al 2014.

Aleshores, Sant Jordi d’Esquerres desaparegué misteriosament, talment com havia aparegut...

JSC Terrassa

No hay comentarios:

Publicar un comentario