martes, 14 de febrero de 2012

A qui serveix Convergència i Unió?

Des de l’actual Govern de la Generalitat, es va trigar pocs mesos en decidir que l’impost de successions no s’hauria de pagar fos quina fos la teva renda o patrimoni.  Es va trigar pocs mesos en retallar indiscriminadament serveis sanitaris i de transport.  Es va trigar pocs mesos en apujar el rebut de l’aigua i els preus dels transports públics.  L’aparell mediàtic de Convergència i Unió ha desenvolupat una tasca important sensibilitzant a la gent, convencent-nos que aquestes mesures són imprescindibles i que si no les apliquem el país entrarà en una fallida de proporcions apocalíptiques. Potser comparteixo la necessitat de modificar alguns aspectes que l’anterior Govern no va saber fer, però no podem negar que s’ha aprofitat l’avinentesa per afavorir uns sectors concrets de la societat.

En primer lloc, el sector de la sanitat privada. El senyor Boi Ruiz és un reconegut dirigent de la sanitat privada a Catalunya i des de la seva entrada al Departament de Salut només hem sentit males noticies sobre la sanitat pública. Parem-nos un moment i pensem: qui en surt beneficiat amb el lloguer dels quiròfans a la sanitat privada? És tota una oportunitat poder llogar un quiròfan pagat amb diners públics, sense necessitat de fer una inversió important, per tal de que les mútues privades puguin donar un bon servei!
En segon lloc, les inversions en transport públic. El senyor Recoder, exalcalde de Sant Cugat, la ciutat que millor més millores ha fet en el transport públic després de Barcelona, ara com a conseller decideix reduir les freqüències dels trens, paralitzar les obres dels FGC a Sabadell i Terrassa i tot amb l’únic pretext de la falta de recursos.

El fet és que si aquest Govern es dediques a la seva tasca i gestionés els recursos amb altres criteris, els ciutadans de Barcelona i l’àrea metropolitana tindríem un servei de transport públic sostenible i eficient.
Per últim, no vull oblidar-me dels interessos politics d’aquesta coalició de Govern.  S’acaba de saber que el Govern Central, amb majoria absoluta del Partit Popular, ha decidit retallar els incentius per al desenvolupament d’energies renovables. D’aquesta forma, el PP deixa en una lluita lliure a les noves empreses que aposten per les tecnologies capdavanteres i alhora, no treballa per reduir l’impacte ecològic ni busca alternatives al sistema de subministrament energètic actual. Davant d’això i d’una tímida declaració del Govern de Convergència i Unió, dient que aquesta mesura  és perjudicial per Catalunya, han decidit abstenir-se. CIU ni tan sols ha decidit votar en contra davant la majoria absoluta del PP, sinó que han recolzat el senyor Rajoy perquè “no volen fer enfadar a ningú”.

Doncs si això ha d’anar així, que no ens enganyin, que parlin clar i ens diguin que els interessos de Catalunya estan supeditats a les decisions del Partit Popular català tant pel que fa els pressupostos, com en les reaccions del Govern de la Generalitat davant dels atacs als interessos dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya.

Jordi Diaz
Primer Secretari JSC Terrassa

No hay comentarios:

Publicar un comentario