jueves, 17 de marzo de 2011

Votar en les eleccions municipals

El proper 22 de maig es celebren les eleccions municipals. En relació a aquesta data i sobre el fet de votar, els i les joves ens podem trobar diferents posicions: els que ja ho tenen present i han decidit a qui donaran el seu vot; els que encara no hi han pensat i el mateix dia triaran la butlleta; els que voten per primer cop i no ho acaben de tenir clar, etc. Com podeu observar, les posicions són moltes i variades però el que no hauria de ser una opció és el fet de no votar.

Les eleccions municipals són la forma més directa que tenim la ciutadania per tenir incidència en el nostre dia a dia. És evident que totes les eleccions són importants: les generals, les autonòmiques i també les europees. Però és en l’àmbit municipal on escollim el model polític que volem a la nostra ciutat; un model polític que ha de treballar en aquelles competències i tasques assignades als governs locals.

Dit d’aquesta manera, entenc que no us acabi de convèncer el fet d’anar a votar. Però per aquest motiu, crec que és important recordar que el vostre vot en les eleccions municipals està directament lligat al fet de tenir més i millors centres educatius, a gaudir de carrers i parcs nets, a tenir bons equipaments esportius, a disposar de més espais per estudiar, a tenir un transport més econòmic pels joves... Unes millores que m’agradaria pensar que si que desperten el vostre interès.
Però no només vull que entengueu la importància d’anar a votar en unes eleccions municipals sinó també, la importància d’escollir bé a qui votem. Com us he dit, la gestió del govern local es centra en el nostre dia a dia i en facilitar i millorar la vida dels ciutadans/es d’un municipi. Per tant, hem de donar el nostre vot a la opció política que més treballarà per aconseguir la Terrassa que volem.

Des de 1979 el PSC treballa per aquest objectiu, per aconseguir una Terrassa millor dia a dia i que respongui a les nostres demandes i necessitats com a joves. La llista de feina ben feta és llarga, en són bons exemples la creació del Consell Municipal de Joves, el programa Districte Jove, l’Oficina Municipal d’Emancipació Juvenil o una de les darreres mesures aprovades pel govern socialista: el transport públic gratuït per a joves menors de 12 anys. Unes actuacions que demostren el model polític que segueix el PSC, un model d’esquerres i socialista.

Per aquesta raó, us convido a fer una ullada per la nostra ciutat i comprovar aquesta i d’altra feina feta pel govern d’esquerres relacionades amb la joventut. Estic convençuda que la aquesta constatació us donarà arguments per anar a votar el dia 22 de maig. I per donar el vostre suport i confiança a l’opció política que més escolta les propostes dels joves, que millor ens representa i que més treballa per aconseguir cobrir les necessitats de la joventut terrassenca.

Aquesta opció no és altra que la encapçalada per Pere Navarro, el nostre actual alcalde i el candidat del PSC per a la reelecció. Nosaltres, la JSC,
confiem en ell, en el seu equip i en la seva feina per a fer de Terrassa, una ciutat de futur i progrés. Esperem que tu també ho facis!


Núria Riera
1ª Secretària de JSC Terrassa

jueves, 10 de marzo de 2011

DIGUES LA TEVA PER TERRASSA!

Les JSC Terrassa estem elaborant el programa electoral per les properes eleccions municipals del 22 de maig, i és per aquest motiu que ens agradaria que tots els joves de la ciutat puguin participar donant idees i propostes per tal de fer de Terrassa una ciutat encara millor.


En pocs dies es celebrarà un torneig de futbol on la inscripció serà gratuïta, però cada persona que vulgui jugar en un equip haurà de donar una proposta. També la setama vinent visitarem l'EOI (Escola Oficial d'Idiomes) de Terrassa on ens trobarem amb els alumnes i on coneixerem de primera mà quines són les seves idees i propostes com a joves egarencs.


Si ets jove i vius a Terrassa envia'ns la teva proposta al mail jsc_terrassa@yahoo.es


Una abraçada companys!!

martes, 8 de marzo de 2011

MANIFEST JSC TERRASSA PEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

La Joventut Socialista de Terrassa aposta per la igualtat entre home i dona, i és per aquest motiu que veiem necessari, en el marc de la festivitat que suposa el dia internacional de la dona treballadora, un esforç de tots per aconseguir la igualtat plena.

La participació de la dona al mercat laboral ha anat augmentant progressivament en les darreres dècades al nostre país, però encara avui en dia cal lluitar per aconseguir una igualtat de condicions. Aquesta incorporació, que encara té camí per recórrer, és fonamental per a recuperar el creixement econòmic i fomentar la competitivitat i la cohesió social.

Durant els darrers anys s’han donat passos molt importants en matèria d’igualtat de gènere, amb l’anomenada “Llei Orgànica per a la Igualtat Efectiva entre dones i homes” com a màxim exponent. Aquesta llei ens ha aportat nous recursos per a poder impulsar els canvis necessaris en la societat, aconseguint una educació centrada en la igualtat d’oportunitats, millorant al mateix temps la qualitat democràtica del nostre país.

Però això no és suficient, encara es pateix discriminació, hi ha falta d’igualtat d’oportunitats per accedir al mateix lloc de treball, dificultats per a conciliar la vida laboral amb la familiar, diferencies de sou i escassa representació de la dona en llocs de responsabilitat. 

En el context econòmic de crisi en el que ens trobem, les polítiques econòmiques ocupen la majoria d’esforç i la preocupació, deixant en un segon pla les polítiques d’igualtat, que anys enrere havien adquirit una especial importància. Aquesta situació fa a les dones joves especialment vulnerables, donat que pateixen alts percentatges d’atur i feina de poca qualitat.

No es tracta només de justícia social sinó també d’eficàcia. La baixa participació de les dones implica una pèrdua de talent que no ens podem permetre.

Fem una crida per a  seguir treballant totes i tots, conjuntament, per a un model social més igualitari, just i millor.

Alba Soldevilla
Secretària d'Igualtat 
JSC Terrassa

viernes, 4 de marzo de 2011

No a les retallades en salut i educació!

Com tots sabeu, els dos pilars fonamentals de l'Estat del Benestar són la salut i l'educació. La salut per intentar millorar la qualitat de vida de les persones dia a dia, i l'educació, de cara al futur, on cada cop les generacions surten més i millor formades.

Doncs bé, el nou govern de la Generalitat està duent a terme aquests dies una sèrie de mesures per reduir el dèficit on els sectors més perjudicats són la salut i l'educació. És cert que en moments de crisi els recursos que té un govern (ja sigui estatal, autonòmic o municipal) s'han d'administrar, i prioritzar uns elements davant d'altres, però des del meu punt de vista i m'atreveixo a dir des de l'esquerra en general, la salut i l'educació, així com qualsevol principi bàsic de la societat del benestar, són elements intocables, i creiem que s'ha de retallar per altres costats.

De la crisi es pot sortir de dues maneres: des de l'esquerra, afavorint tot el possible els interessos del més necessitats i de la gent més humil, o des de la dreta, on els més beneficiats són una minoria que gairebé no pateix les conseqüències d'un problema que en gran part han sigut ells qui l'han generat. I és aquí on tornem a veure aquesta diferència entre la dreta i l'esquerra.

Per acabar vull reafirmar-me en l'opinió que la salut i l'educació son dos pilars, dos elements fonamentals de la nostra societat d'avui dia i que haurien de ser els últims en ser retallats, pel nostre bé i sobretot pel futur de Catalunya.

Un salut!

Javi García
Militant JSC Terrassa