martes, 8 de marzo de 2011

MANIFEST JSC TERRASSA PEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

La Joventut Socialista de Terrassa aposta per la igualtat entre home i dona, i és per aquest motiu que veiem necessari, en el marc de la festivitat que suposa el dia internacional de la dona treballadora, un esforç de tots per aconseguir la igualtat plena.

La participació de la dona al mercat laboral ha anat augmentant progressivament en les darreres dècades al nostre país, però encara avui en dia cal lluitar per aconseguir una igualtat de condicions. Aquesta incorporació, que encara té camí per recórrer, és fonamental per a recuperar el creixement econòmic i fomentar la competitivitat i la cohesió social.

Durant els darrers anys s’han donat passos molt importants en matèria d’igualtat de gènere, amb l’anomenada “Llei Orgànica per a la Igualtat Efectiva entre dones i homes” com a màxim exponent. Aquesta llei ens ha aportat nous recursos per a poder impulsar els canvis necessaris en la societat, aconseguint una educació centrada en la igualtat d’oportunitats, millorant al mateix temps la qualitat democràtica del nostre país.

Però això no és suficient, encara es pateix discriminació, hi ha falta d’igualtat d’oportunitats per accedir al mateix lloc de treball, dificultats per a conciliar la vida laboral amb la familiar, diferencies de sou i escassa representació de la dona en llocs de responsabilitat. 

En el context econòmic de crisi en el que ens trobem, les polítiques econòmiques ocupen la majoria d’esforç i la preocupació, deixant en un segon pla les polítiques d’igualtat, que anys enrere havien adquirit una especial importància. Aquesta situació fa a les dones joves especialment vulnerables, donat que pateixen alts percentatges d’atur i feina de poca qualitat.

No es tracta només de justícia social sinó també d’eficàcia. La baixa participació de les dones implica una pèrdua de talent que no ens podem permetre.

Fem una crida per a  seguir treballant totes i tots, conjuntament, per a un model social més igualitari, just i millor.

Alba Soldevilla
Secretària d'Igualtat 
JSC Terrassa

No hay comentarios:

Publicar un comentario