viernes, 4 de marzo de 2011

No a les retallades en salut i educació!

Com tots sabeu, els dos pilars fonamentals de l'Estat del Benestar són la salut i l'educació. La salut per intentar millorar la qualitat de vida de les persones dia a dia, i l'educació, de cara al futur, on cada cop les generacions surten més i millor formades.

Doncs bé, el nou govern de la Generalitat està duent a terme aquests dies una sèrie de mesures per reduir el dèficit on els sectors més perjudicats són la salut i l'educació. És cert que en moments de crisi els recursos que té un govern (ja sigui estatal, autonòmic o municipal) s'han d'administrar, i prioritzar uns elements davant d'altres, però des del meu punt de vista i m'atreveixo a dir des de l'esquerra en general, la salut i l'educació, així com qualsevol principi bàsic de la societat del benestar, són elements intocables, i creiem que s'ha de retallar per altres costats.

De la crisi es pot sortir de dues maneres: des de l'esquerra, afavorint tot el possible els interessos del més necessitats i de la gent més humil, o des de la dreta, on els més beneficiats són una minoria que gairebé no pateix les conseqüències d'un problema que en gran part han sigut ells qui l'han generat. I és aquí on tornem a veure aquesta diferència entre la dreta i l'esquerra.

Per acabar vull reafirmar-me en l'opinió que la salut i l'educació son dos pilars, dos elements fonamentals de la nostra societat d'avui dia i que haurien de ser els últims en ser retallats, pel nostre bé i sobretot pel futur de Catalunya.

Un salut!

Javi García
Militant JSC Terrassa

1 comentario:

  1. Javi, que cosas más bien dichas. Jolín, chico, que hasta casi me convences... De verdad, que muy bien razonado.

    ResponderEliminar