jueves, 28 de junio de 2012

Manifest de la JSC Terrassa pel Dia de l'Orgull LGTB


Avui 28 de juny, la JSC Terrassa commemorem el 43 ͤ aniversari dels aldarulls de Stonewall a Nova York, punt d’inflexió pels moviments pro drets dels homosexuals.

També aquesta setmana, el dia 30, evoquem el setè aniversari de l’aprovació definitiva pel Congrès dels Diputats de la Llei 13/2005, que legalitzava el matrimoni homosexual i el dret d’adopció. Un llei aprovada sota l’auspici del govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero, que feia justícia a 35 anys de lluita a favor dels drets del col·lectiu LGBT en aquest país, però que ha estat ferotgement atacada per elements de la dreta política i dels conservadors que no volen reconèixer la diversitat sexual dels ciutadans i ciutadanes.

Fa uns dies, la Real Academia Española va oficialitzar en l’ultima revisió del seu Diccionari que el matrimoni no només és la unió de dues persones de sexe diferent, sinó que també va incloure el matrimoni entre persones del mateix sexe: En determinadas legislaciones, unión de dos personas del mismo sexo, concertada mediante ciertos ritos o formalidades legales, para establecer y mantener una comunidad de vida e intereses. Potser sigui un petit pas en la lluita per la igualtat de drets, ja que encara penja sobre la llei l’espassa de Damocles del Tribunal Constitucional; però des de la JSC Terrassa sempre estarem per defensar els drets de totes les ciutadanes i ciutadans perquè nosaltres lluitem per aconseguir una societat que no discrimini a al gent pel seu origen, sexualitat o gènere. Volem una societat cohesionada, integradora, oberta i dinàmica, reconeixent la realitat social del nostre país.

Doncs, avui 28 de juny, la JSC Terrassa es suma a la commemoració dels aldarulls de Stonewall, el dia en que un col·lectiu discriminat històricament va iniciar la lluita pel reconeixement dels seus drets.

Feliç dia de l’Orgull LGBT!! 

JSC Terrassa

No hay comentarios:

Publicar un comentario