lunes, 23 de julio de 2012

La JSC qualifica d’amenaça i violència contra les dones les declaracions de Gallardón i ratificades pel PP


El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha anunciat en una entrevista que no només derogarà la Llei de l'últim Govern del PSOE, sinó que revisarà, a més, alguns aspectes de la Llei de 1985, eliminant la malformació del fetus com a supòsit d’exempció, el que suposarà tornar a la regulació de l’època franquista.
Arantxa Calvera, viceprimera secretària de la JSC, recorda que “ni tan sols Aznar, amb majoria absoluta, es va atrevir a tocar la Llei de Supòsits del 85”. Calvera assegura que “la dreta pretén negar el dret a tenir el control i a decidir lliure i responsablement sobre la seva llibertat sexual i reproductiva, criminalitzant aquelles dones que decideixin no ser mares”. “Condemnen les dones i els professionals que les ajuden a la clandestinitat i a la inseguretat sanitària i jurídica, com quan s'havia de viatjar a l'estranger per interrompre voluntàriament l'embaràs”, sentencia.
Calvera assegura que “La JSC no descarta empendre accions legals en cas que les amenaces del Ministre es tradueixin en una Proposta de Llei que limiti els drets humans de les dones, que inclouen el dret a tenir el control i a decidir lliure i responsablement sobre la seva sexualitat, inclosa la salut sexual i reproductiva, lliure de pressions, discriminació i violència, tal i com estableix la IV Conferència sobre la dona de les Nacions Unides, celebrada l’any 1995.”
 Per altra banda, Calvera recorda que “una majoria clara de la ciutadania espanyola reconeix i valora els drets sexuals i reproductius de les dones”. “El PP  prefereix alinear-se amb la jerarquia de l'Església catòlica i altres minories reaccionàries que no pas amb la majoria social”. “Durant anys, Gallardón ha explotat una falsa imatge de moderació; la realitat és que ens farà retrocedir a l'etapa predemocràtica”, etziba. A més, la socialista posa de manifest que la nova Llei “ens posarà a la cua d'Europa quant a drets i llibertats de les dones”.
 Atac sistemàtic a la igualtat
 Segons Calvera, la contrareforma de la Llei de l'avortament és un altre punt a la llista d'agressions contra les dones del Govern del PP: “La reforma laboral i les retallades als serveis públics ja estan afectant el dret a l'ocupació i a la conciliació de la vida laboral i familiar, mentre que la tisorada a la dependència perpetua el paper de la dona com a cuidadora familiar”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario